Explica la llegenda que… el dimoni vivia a la part alta de la serra del Collsacabra i passava l’estona llançant grans roques muntanya avall. A la vall, els veïns de Sant Feliu de Pallerols, cansats de les seves entremaliadures i de les roques que queien per la muntanya, van cridar l’àngel de la guarda perquè els ajudés a posar-hi remei. L’àngel va encadener les roques a la muntanya perquè el dimoni no pogués llançar-les mai més; i, com que s’avorria sense el seu joc preferit, va decidir anar-se’n a un altre lloc.

Amb llegenda o sense, el cert és que les Roques Encantades (o Encadenades) és una excursió preciosa que deixarà encantada a tota la família

Dificultat tècnica   Fàcil

Temps 5 hores 6 minuts

Recorregut  11.5km

Aquest traçat de 57 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter, amb un suau pendent des d´Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d´en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. El recorregut, apte per a vianants i bicicletes, es troba en molt bon estat, condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització.

La Ruta del Carrilet travessa paratges de gran importància paisatgística, ecològica i cultural. S´inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i, sempre seguint el recorregut de l´antic tren de via estreta, arriba fins a la vall del Ter i les deveses de Salt i Girona.

Dificultat tècnica   Fàcil

Temps 6 hores 9 minuts

Recorregut  18.6 km

Recordant l’història dels temps Remençes fem una visita a la imponent fortalesa medieval del Castell d’Hostoles (avui pràcticament en ruïnes ) Només en queden algunes estances, la Torre de l´Homenatge i una gran cisterna del sigle XIII.
Segurament té origen prefeudal del segle X lligat a la guaita i defensa del territori conquerit pels francs. De mica en mica es va anar convertint en una poderosa fortalesa, construïda pels pagesos sota les ordres dels senyors Feudals. Va servir també com a refugi de bandolers i de pedrera per les masies del voltant. Durant la primera guerra remença el mes de juiol del 1462 , els pagesos passaren a ocupar el Castell d´Hostoles convertint-lo en quarter general durant els 10 anys que durà la guerra (1462-1472 ) . Va ésser qualificat segons Vicenç Vives com la més insigne fortalesa de la defensa remença de la Muntanya .

Dificultat tècnica   Fàcil

Temps 4 hores 16 minuts

Recorregut  5.94 km

Activitats a la Garrotxa Carruatges. Submergeix-te al bosc de faigs més fantàstic i màgic de la Garrotxa i de tota la península. Descobreix els canvis de color de les seves fulles a cada estació de l’any. Sent la picardia dels follets a la Fageda d’en Jordà, busca’ls i deixa’t portar per la seva astúcia dins el seu hàbitat. Amb els carruatges tirats per cavalls, aniràs recorrent el seu interior coneixent la seva història i el seu entorn. És un passeig d’una hora on com diu el poema de Joan Maragall, realment “t’agafarà un dolç oblit de tot el món”

 

Carruatge Adult   9.00€

Carruatge Menors 5.00€

Viure l’experiència de sobrevolar en globus aerostàtic el Parc Natural de la Zona Volcànica , una de les àrees de volcans adormits més interessants d’Europa.
Volar en globus és una manera diferent de viatjar, és flotar en l’aire, en calma i silenci i sentir la sensació de llibertat absoluta, de serenitat i d’esperit aventurer.
Ideal pels amants de la natura i per als qui busquen noves sensacions, com ara contemplar el paisatge a vista d’ocell amb una panoràmica de 360º
En dies clars, podem observar Montserrat i el mar Mediterrani, el Pedraforca, el Canigó, el Montseny

 

Duració   1h – 1′.30h

Preu 170.00€

La Ruta del Carrilet és una via exclusiva per a vianants i ciclistes que aprofita el recorregut de l’antic tren de via estreta que enllaçava Olot amb Girona.

Si decidiu pujar a la bicicleta i fer camí, descobrireu elements de gran interès paisatgístic, ecològic i cultural. De fet, el paisatge volcànic apareix a banda i banda d’aquest carril bici que, des de la Garrotxa i a través de poblacions de molt d’encant, ens permet arribar a Girona i, fins i tot, apropar-nos al mar.

 

Itinerari apte per fer amb nens

Itinerari apte per a persones amb discapacitat

Adreces d’interès